Componentele sistemului de irigat prin picurare

Componentele sistemului de irigat prin picurare

Componentele sistemului de irigat prin picurare

In principal tehnologia pentru irigare cu tub prin picurare se rezuma la udarea cu cantitati controlate de apa corelate cu capacitatea de absortie a solului si evapotranspiratia, distribuite in apropierea plantelor, in principal in zona de dezvoltare a radacinilor plantelor.

Alegerea acestor echipamente, instalatii si sisteme de irigatii cu tub prin picurare se preteaza in mod deosebit la culturile horticole : legume in camp, solarii, sere, gradini, vii si livezi dar si la flori, culturile de porumb si cartofi, cu posibilitatea unui grad mare de mecanizare.

Un sistem de irigat prin picurare se compune din:

Pompa (link): se folosesc pentru alimentarea sistemului de irigat cu apa. In multe cazuri se folosesc pompe electrice de suprafata, dar unde nivelul apei este la o adancime mare, unde pompele normale de suprafata nu mai fac fata, este necesara utilizerea pompelor submersibile.

 Fertilizator (link): Fertilizarea este o insusire a pamantului de a produce roade, de a asigura din belsug plantelor cultivate apa si substantele nutritive de care au nevoie. Fertirigarea ofera eficienta agronomica semnificativa din cauza administrarii simultane a apei si elementelor nutritive.

Reductor presiune (optional): Reductoarele de presiune sunt produse pentru menţinerea unei presiuni constante în microstropire şi picurare. La racordarea lor ele pot fi amplasate atât în căminele de vizitare (boxe) cât şi în pământ.

Filtru (link): In general majoritatea elementelor sistemului de irigat sunt sensibile la impuritati, astfel avem nevoie de o filtrare complexa a apei care intra in circuit. Aceasta filtrare in majoritatea cazurilor se realizeaza prin filtre cu plasa sau filtre cu disc, cu dimensiuni de la ¾” – 3”, in functie de cantitatea de apa ce trebuie filtrata.

Conducta polietilena (link): Conductele de polietilena sunt folosite in irigatii pentru alimentarea cu apa a aspersoarelor, microaspersoarelor sau la benzile de picurare. exista conducta polietilena cu perete moale sau conducta polietilena cu perete gros numit si conducta de presiune.

Racord tub picurare simplu sau cu robinet: Racordul simplu sau cu robinet se utilizeaza ca piese de legatura intre teava de apa si instalatia de picurare. Pot fi utilizati pentru instalatie de irigare prin picurare tip banda dar si pentru instalatie de irigare prin picurare tip tub. Avantajul utilizarii robinetului in montarea sistemelor de irigare prin picurare este ca poate fi oprita complet irigarea pe randul respectiv.

Tub picurare: Tubul de picurare este folosit atat in camp deschis cat si in spatiile protejate. Tubul de picurare este cel mai eficient​ mod de a iriga planta direct la baza ei. Conducta de picurare se poate folosi impreuna cu folia de mulcire sau agrotextil.

Dop tub picurare: se foloseste pentru capetele tuburilor cu scopul de a inchide tubul.

Carlig fixare tub picurare: se foloseste pentru fixarea tuburilor asflate la suprafata

de HydroAgriFer

Compania noastra activeaza in domeniul agricol, in special in latura irigatiilor de o lunga perioada de timp, punandu-si la dispozitie serviciile cu profesionism si pasiune.Compania noastra a conceput si realizat sisteme de irigatii pe intreg teritoriul tarii si a deservit clienti cu profesionalism si sevicii de cea mai inalta calitate, incepand de la mici intreprinzari particulari si clienti rezidentiali pana la ferme si mari intreprinzatori in domeniul agricol, realizand sisteme de irigatii de mare anvergura.Sistemele de irigatii sunt atat de necesare in agricultura, mai ales prin prisma faptului ca in tara noastra este o clima foarte imprevizibila, dar si pentru a mari productia si pentru a obtine produse agricole de calitate.Compania noastra lucreaza cu furnizori din tara si strainatate, special alesi sa putem sa va punem la dispozitie produse de calitate la un pret accesibil, astfel incat investitia sa poata fi amortizata in cel mai scurt timp, iar intretinerea sistemelor de irigat sa fie cat mai usoara.